Sziasztok!!! :D

- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 6 főre
- 6 egész tojás
- 6 púpos ek porcukor
- 6 ek liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 citrom héja
töltéshez
- 3 dl sárgabarack lekvár
tálaláshoz
- kevés porcukor
- Elkészítés
-
- Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
- A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
- A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
- A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
- A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
- A kihűlt piskótát a konyharuhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
- Na ennyi a receptje .Holnap jövök .Jó étvágyat kívánok !!!!!!!!! Sziasztok