Lekváros tekercs

2012.09.24. 17:57

szerző: vivien03

Sziasztok!!! :D

Piskótatekercs
  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 6 főre
  • 6 egész tojás
  • 6 púpos ek porcukor
  • 6 ek liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 citrom héja

töltéshez

  • 3 dl sárgabarack lekvár

tálaláshoz

  • kevés porcukor
  • Elkészítés
    1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverő részével) keverjük.
    2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
    3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
    4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróba!).
    5. A kész piskótát tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt a tetejéről lehúzzuk, a konyharuhával együtt feltekerjük. A feltekerést  háromszor-négyszer megismételjük egymás után, hogy ne törjön a tészta. Feltekerve, rácsra téve hagyjuk a piskótát kihűlni.
    6. A kihűlt piskótát a konyharuhából kitekerjük, a belsejét megkenjük a lekvárral, föltekerjük, szitával meghintjük porcukorral és tálra tesszük.
    7. Na ennyi a receptje .Holnap jövök .Jó étvágyat kívánok !!!!!!!!! Sziasztok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr124800143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása