Sziasztok! Ma muffin receptet osztok meg veletek.
1 doboz Dr.Oetker Muffin alappor
1 darab tojás (közepes méretű)
150 ml tej
50 ml étolaj
- 125 g mélyfagyasztott málna
- 100 ml hideg habtejszín
- 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
- 1 tasak Dr Oetker Habfixáló
- 100 g Dr Oetker Marcipán
- kevés zöld ételszínezék
- Dr. Oetker Dekorszív
- Dr. Oetker Csoki Drazsé
- vagy egyéb Dr. Oetker szórócukrok
Készítsük elő és mérjük ki valamennyi hozzávalót. Amélyfagyasztott málnát hagyjuk felolvadni. Egy szűrőn keresztül jól lecsöpögtetjük. (Ha a levét felfogjuk, finom szörpöt készíthetünk belőle. ) A papírformákat egy tepsibe állítjuk, majd előmelegítjük a sütőt a megadott hőmérsékletre.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
A muffin tészta alapport és a csokoládédarabokat egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és az olajat, majd egy kanál vagy kézi habverő segítségével jól összekeverjük, míg sima tésztát kapunk. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített papírformákban elosztjuk úgy, hogy mindegyik forma kb. 2/3-ig legyen. Végül a tepsit az előmelegített sütőbe toljuk, és máris sülhet a sütemény.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a muffinok tetejét levágjuk. A marcipánra néhány csepp zöld ételszínezéket csepegtetünk, és jól összegyúrjuk. Majd ráhelyezünk egy fóliát, és kb. 2 mm vékonyra kinyújtjuk. Süteménykiszúró formával vagy kis pohár segítségével a marcipánból körlapokat szaggatunk, majd a muffinok levágott kalapjára helyezzük azokat. Tetszés szerint díszíthetjük a marcipán kalapot színes Dekorszívekkel, Csoki drazséval. A krémhez a felolvadt málnát összeturmixoljuk. A hideg habtejszínt a vanillincukor, majd a habfixáló hozzáadásával (konyhai robotgép segítségével) kemény habbá verjük. Majd hozzákeverjük a málnapürét. A krémet a muffinok alsó részére halmozzuk, majd ráhelyezzük a feldíszített muffin kalapokat.